Nieuws

december 6, 2022
Besparingssysteem van PMT

Nieuwe sterilisatieafdeling voor Spaarne Gasthuis

Klaargestoomd voor de toekomst

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp was toe aan een nieuwe centrale sterilisatie afdeling. Heijmans Utiliteit bouwde een nieuwe CSA boven de hoofdingang van het Spaarne Gasthuis. PMT. Partners Medische Techniek leverde o.a. de sterilisatieapparatuur.

Wij zijn trots op het eindresultaat van de nieuwbouw, centrale sterilisatieafdeling van Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Bekijk hieronder het filmpje waarop deze volledig nieuwe afdeling te zien is. PMT heeft naast de gangbare producten op de CSA:

 • Sterilisatoren
 • Spoeleilanden
 • Beladers
 • Stoomopwekkers in technische ruimte
 • Vacuümpompen in technische ruimte
 • Training

Ook een aantal unieke PMT-producten mogen leveren zoals:

 • Warmte-Terugwin systeem
 • Afkoelruimte na steriliseren

Wij bedanken graag het team van Spaarne Gasthuis voor de perfecte samenwerking en wensen de gebruikers veel plezier op hun nieuwe afdeling. Wil je meer weten over dit mooie project of over de mogelijkheden op jouw afdeling, neem contact met ons op!

Lees ook het artikel op de website van Heijmans.

september 28, 2022
Foto sterilisator UMC Utrecht

Dag van de MSMH (medewerker steriele medische hulpmiddelen)

De Sterilisatie Vereniging Nederland - SVN heeft 28 september benoemd tot DAG VAN DE MSMH (Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen). Om die reden willen wij namens PMT alle MSMH's bedanken voor het mooie en bijzondere werk dat jullie elke dag verrichten. Het werk dat verricht wordt door jullie is een belangrijke bijdrage aan de gezondheidszorg in Nederland.

Foto sterilisator UMC Utrecht
januari 27, 2021
CSA UMC Utrecht

UMC Utrecht opent innovatieve gerobotiseerde sterilisatieafdeling

Op 27 januari opent UMC Utrecht een zeer innovatieve sterilisatieafdeling.
In een nieuw gebouw is het proces volledig vernieuwd. De werkprocessen zijn geautomatiseerd; robots brengen de instrumenten(sets) naar de juiste werkplek of zorgen ervoor dat zij onder de juiste condities worden opgeslagen. Het sterilisatieproces is vernieuwd en de ergonomische werkomstandigheden zijn verbeterd.

PMT, in samenwerking met Steelco Italië, leverde hier een state of the art CSA op waarbij kennisuitwisseling zorgt voor een stuk vakmanschap waar wij trots op zijn.

Lees verder in het artikel van UMC Utrecht

oktober 28, 2019

World Sterilization Congress

PMT Partners Medische Techniek staat ook op het 20ste World Sterilization Congress van de WFHSS in Den Haag. Wij zijn aanwezig met onze stand van donderdag 31 oktober t/m zaterdag 2 november. Ons standnummer is 18. Wij heten u van harte welkom.

oktober 22, 2019

PMT levert een geheel nieuwe endoscopieafdeling aan het Amphia Ziekenhuis

Groot, groter en grootst

Het bouwregime is er af en de veiligheidsmaatregelen zijn versoepeld. Na het plaatsen van de 13 endoscopenwasmachines (doorgeefmodel), 20 scopendroogkasten, 2 bakkenwasmachines en 4 spoelunits voor endoscopen wordt het tijd om alles in te regelen op de nieuwe Centrale ScopenDesinfectie van het Amphia Ziekenhuis. Het aansluitmateriaal om de endoscopen ook inwendig grondig te reinigen en te desinfecteren, wordt klaar gemaakt voor de diverse typen en merken endoscopen.

Na een testperiode is alle apparatuur goed bevonden en is er begonnen met de validatie. Dit gebeurt met een dummy- en met een nieuwe colonscoop. Het ziekenhuis heeft ervoor gekozen om de oude MDL-endoscopen niet mee te nemen naar de nieuwe afdeling maar om met een frisse start te beginnen. Er zijn nieuwe endoscopen aangeschaft van een ander merk.

Iedere ochtend worden straks zo’n 80 endoscopen gereinigd voor het middagprogramma en iedere middag worden ze weer gereedgemaakt voor de volgende dag. Niet voor niets een afdeling van fors formaat. Om alles goed op elkaar af te stemmen, is er een ‘dedicated’ team van het Amphia Ziekenhuis samengesteld. De medewerkers van de CSA hadden al een vast team dat tot op heden werkzaam was op drie verschillende locaties. Zij mogen nu vanuit één centrale afdeling werken. Tot op heden werd er nog niet gewerkt met doorgeefmachines. Het goede hiervan is dat de vuile scopen fysiek gescheiden blijven van de gereinigde waardoor het risico, dat er een vuile scoop in roulatie komt, nul is geworden.

In goed overleg worden de werkmethodes op elkaar afgestemd zodat er een logische workflow ontstaat waarmee er niet onnodig van aansluitmateriaal gewisseld hoeft te worden. De machines worden gereserveerd voor de verschillende afdelingen waaronder MDL en KNO. De scopen komen per afdeling gescheiden binnen zodat er geen kruisverkeer ontstaat. Dit zijn goede uitgangspunten voor een efficiënte werkwijze.

Na de reiniging en desinfectie worden de scopen in de 20 nieuw geplaatste droogkasten opgeslagen. Deze worden ook zo logisch mogelijk ingericht. Per afdeling en met ieder zijn eigen/vaste aansluitmateriaal. Een mooie afdeling die groot is. PMT is er dan ook trots op dat het deze heeft mogen inrichten.

juli 18, 2019

Duurzame state of the art CSA voor Amphia Ziekenhuis Breda

PMT is in januari 2019 begonnen met het uitleveren van apparatuur voor de nieuwe CSA van het Amphia Ziekenhuis te Breda. Een zeer omvangrijk project waar men trots op is. De oplevering verloopt gefaseerd en zal na de zomer afgerond zijn. Voor de CSA betreft het 5 stoomsterilisatoren uit de HR-serie die gemiddeld 30% zuiniger zijn dan conventionele sterilisatoren. Deze zijn voorzien van automatische ontladers en stoomgeneratoren. Verder worden er 6 instrumentenwasmachines, 2 wagenwasmachines, 6 spoeleilanden, 3 stoomreinigers en 1 doorgeefsluis geleverd.

Het Amphia Ziekenhuis is een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland. Het bouwt aan een nieuw en vernieuwd ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Met deze nieuwbouw krijgt het Amphia Ziekenhuis er 76.000 m2 bij en met de bestaande bouw erbij ontstaat er een zorglocatie van 128.000 m2.

Het ziekenhuis heeft zich vooraf aangesloten bij de Green Deal Zorg. Hiermee wil het bijdragen aan een duurzame leef- en werkomgeving. Men gaat duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten en kritischer nadenken over onder meer zuinig en slim omgaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Tevens worden er afspraken gemaakt over duurzame maatregelen zoals vermindering van CO2-uitstoot en energiebesparing.

Met de keuze voor PMT als leverancier wordt ook in belangrijke mate bijgedragen aan de duurzame bedrijfsvoering van het ziekenhuis. PMT streeft er net als het ziekenhuis naar om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Onderdeel van het MVO-beleid van PMT is het besparingssysteem dat PMT voor de CSA levert. Dit is een door PMT ontwikkeld ECO-systeem, bedoeld om energie en water her te gebruiken met daarbij het verkorten van de procestijden. Dit geeft een besparing tot wel 40% op water en energie.

Wij zijn er dan ook trots op om op deze duurzame manier te mogen bijdragen aan dit mooie project.

november 8, 2018
Buitenzijde van bedrijfspand PMT

Derde druk boek Jan Huys met foto’s apparatuur PMT

Onlangs heeft Jan Huys de derde druk van zijn boek ‘’Sterilisatie van medische hulpmiddelen met Stoom’’ uitgegeven. Het ziet er wederom fantastisch uit. Wij vinden het een eer dat wij samen met onze klanten ook iets hebben mogen bijdragen aan het boek. Wij raden iedereen in onze branche dan ook aan om dit prachtige boek vol informatie te lezen.

Het boek is te bestellen via Interster.

oktober 4, 2018

Levering apparatuur CSA Scheper Ziekenhuis Emmen

PMT Partners Medische Techniek heeft begin dit jaar twee stoomsterilisatoren met stoomomvormers en vier instrumentenwasmachines geplaatst op de nieuwe CSA van het Scheper Ziekenhuis te Emmen. De sterilisatoren, van het type DS 2000 HR 6.9.12, zijn onder andere voorzien van kleuren touchscreen aan be- en ontlaadzijde en air detector. De software voor de sterilisatoren is opgezet en gevalideerd volgens de GAMP5-methodiek.

In de instrumentenwasmachines van het type DS 800 kunnen gelijktijdig maximaal 12 DIN-netten worden gedesinfecteerd. De stoomomvormers zijn boven elkaar in één frame opgesteld waardoor zij eenvoudig te onderhouden zijn. Bovendien kunnen zij op deze manier beide sterilisatoren parallel voeden met schone stoom.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, opmerking of kunnen wij iets anders voor u betekenen, vul dan gerust hieronder het contactformulier in.


  Contactinformatie
  Ohmweg 11, Alblasserdam, The Netherlands
  Postbus 69, 2950 AB Alblasserdam
  Volg ons
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen:
  info@pmtpartners.nl 
  Bestellen van onderdelen en/of producten:
  sales@pmtpartners.nl 
  Financieel gerelateerde vragen:
  administratie@pmtpartners.nl 
  Servicegerelateerde vragen en storingen:
  service@pmtpartners.nl
  © Copyright PMT Partners Medische Techniek
  Design by BrandrsPrivacy policy
  apartmentenvelope