PMT levert een geheel nieuwe endoscopieafdeling aan het Amphia Ziekenhuis

oktober 22, 2019

Groot, groter en grootst

Het bouwregime is er af en de veiligheidsmaatregelen zijn versoepeld. Na het plaatsen van de 13 endoscopenwasmachines (doorgeefmodel), 20 scopendroogkasten, 2 bakkenwasmachines en 4 spoelunits voor endoscopen wordt het tijd om alles in te regelen op de nieuwe Centrale ScopenDesinfectie van het Amphia Ziekenhuis. Het aansluitmateriaal om de endoscopen ook inwendig grondig te reinigen en te desinfecteren, wordt klaar gemaakt voor de diverse typen en merken endoscopen.

Na een testperiode is alle apparatuur goed bevonden en is er begonnen met de validatie. Dit gebeurt met een dummy- en met een nieuwe colonscoop. Het ziekenhuis heeft ervoor gekozen om de oude MDL-endoscopen niet mee te nemen naar de nieuwe afdeling maar om met een frisse start te beginnen. Er zijn nieuwe endoscopen aangeschaft van een ander merk.

Iedere ochtend worden straks zo’n 80 endoscopen gereinigd voor het middagprogramma en iedere middag worden ze weer gereedgemaakt voor de volgende dag. Niet voor niets een afdeling van fors formaat. Om alles goed op elkaar af te stemmen, is er een ‘dedicated’ team van het Amphia Ziekenhuis samengesteld. De medewerkers van de CSA hadden al een vast team dat tot op heden werkzaam was op drie verschillende locaties. Zij mogen nu vanuit één centrale afdeling werken. Tot op heden werd er nog niet gewerkt met doorgeefmachines. Het goede hiervan is dat de vuile scopen fysiek gescheiden blijven van de gereinigde waardoor het risico, dat er een vuile scoop in roulatie komt, nul is geworden.

In goed overleg worden de werkmethodes op elkaar afgestemd zodat er een logische workflow ontstaat waarmee er niet onnodig van aansluitmateriaal gewisseld hoeft te worden. De machines worden gereserveerd voor de verschillende afdelingen waaronder MDL en KNO. De scopen komen per afdeling gescheiden binnen zodat er geen kruisverkeer ontstaat. Dit zijn goede uitgangspunten voor een efficiënte werkwijze.

Na de reiniging en desinfectie worden de scopen in de 20 nieuw geplaatste droogkasten opgeslagen. Deze worden ook zo logisch mogelijk ingericht. Per afdeling en met ieder zijn eigen/vaste aansluitmateriaal. Een mooie afdeling die groot is. PMT is er dan ook trots op dat het deze heeft mogen inrichten.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, opmerking of kunnen wij iets anders voor u betekenen, vul dan gerust hieronder het contactformulier in.


  Contactinformatie
  Ohmweg 11, Alblasserdam, The Netherlands
  Postbus 69, 2950 AB Alblasserdam
  Volg ons
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen:
  info@pmtpartners.nl 
  Bestellen van onderdelen en/of producten:
  sales@pmtpartners.nl 
  Financieel gerelateerde vragen:
  administratie@pmtpartners.nl 
  Servicegerelateerde vragen en storingen:
  service@pmtpartners.nl
  © Copyright PMT Partners Medische Techniek
  Design by BrandrsPrivacy policy
  apartmentenvelope