Duurzame state of the art CSA voor Amphia Ziekenhuis Breda

juli 18, 2019

PMT is in januari 2019 begonnen met het uitleveren van apparatuur voor de nieuwe CSA van het Amphia Ziekenhuis te Breda. Een zeer omvangrijk project waar men trots op is. De oplevering verloopt gefaseerd en zal na de zomer afgerond zijn. Voor de CSA betreft het 5 stoomsterilisatoren uit de HR-serie die gemiddeld 30% zuiniger zijn dan conventionele sterilisatoren. Deze zijn voorzien van automatische ontladers en stoomgeneratoren. Verder worden er 6 instrumentenwasmachines, 2 wagenwasmachines, 6 spoeleilanden, 3 stoomreinigers en 1 doorgeefsluis geleverd.

Het Amphia Ziekenhuis is een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland. Het bouwt aan een nieuw en vernieuwd ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Met deze nieuwbouw krijgt het Amphia Ziekenhuis er 76.000 m2 bij en met de bestaande bouw erbij ontstaat er een zorglocatie van 128.000 m2.

Het ziekenhuis heeft zich vooraf aangesloten bij de Green Deal Zorg. Hiermee wil het bijdragen aan een duurzame leef- en werkomgeving. Men gaat duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten en kritischer nadenken over onder meer zuinig en slim omgaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Tevens worden er afspraken gemaakt over duurzame maatregelen zoals vermindering van CO2-uitstoot en energiebesparing.

Met de keuze voor PMT als leverancier wordt ook in belangrijke mate bijgedragen aan de duurzame bedrijfsvoering van het ziekenhuis. PMT streeft er net als het ziekenhuis naar om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Onderdeel van het MVO-beleid van PMT is het besparingssysteem dat PMT voor de CSA levert. Dit is een door PMT ontwikkeld ECO-systeem, bedoeld om energie en water her te gebruiken met daarbij het verkorten van de procestijden. Dit geeft een besparing tot wel 40% op water en energie.

Wij zijn er dan ook trots op om op deze duurzame manier te mogen bijdragen aan dit mooie project.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, opmerking of kunnen wij iets anders voor u betekenen, vul dan gerust hieronder het contactformulier in.


  Contactinformatie
  Ohmweg 11, Alblasserdam, The Netherlands
  Postbus 69, 2950 AB Alblasserdam
  Volg ons
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen
  Verkoop gerelateerde en andere algemene vragen:
  info@pmtpartners.nl 
  Bestellen van onderdelen en/of producten:
  sales@pmtpartners.nl 
  Financieel gerelateerde vragen:
  administratie@pmtpartners.nl 
  Servicegerelateerde vragen en storingen:
  service@pmtpartners.nl
  © Copyright PMT Partners Medische Techniek
  Design by BrandrsPrivacy policy
  apartmentenvelope